Τι είναι ένας social media promoter;

socialmedia-1024×449

Ο social media promoter, επιλέγεται μέσα από την βάση των μελών της κοινότητάς μας ώστε να προβάλει από το / τα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, instagram κτλ) μια μάρκα, ένα προϊόν ή μια εταιρία. Λειτουργεί περίπου ως ένας brand ambassador (πρεσβευτής της μάρκας).

Σε μια καμπάνια πιθανόν να επιλεγούν ένας ή και περισσότεροι social media promoters, οι οποίοι ακολουθούν τις κατευθύνσεις του πελάτη – διαφημιζομένου για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων της διαφημιστικής καμπάνιας.

Ένας social media promoter έχει την δυνατότητα να μην αποδεχθεί την συμμετοχή του σε μια από τις καμπάνιες που θα έχει επιλεγεί χωρίς να χρειαστεί να αιτιολογήσει το γιατί.

Εγγραφή μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε έχει μια επαρκή παρουσία στα social media – ένα τουλάχιστον ενεργό προφίλ – ώστε να έχει μια σχεδόν καθημερινή διάδραση με τους φίλους, ακόλουθους κτλ.

Οι αμοιβές των social media promoter είναι με βάση την αποτελεσματικότητα – π.χ. Χ € / 100 likes στο Facebook. Τα ακριβή νούμερα γνωστοποιούνται σε όσους κάνουν εγγραφή.

Υπάρχουν βέβαια και συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου η αμοιβή θα είναι προκαθορισμένη από τον πελάτη π.χ. Χ € για ένα post ενός π.χ. video.

Τέλος, σε αρκετές περιπτώσεις – κυρίως για το instagram δίνουμε την δυνατότητα στους promoters να ορίσουν οι ίδιοι το ποσό που επιθυμούν να λάβουν για κάθε ανάρτηση (post).

Στους νέους social media promoters δίνουμε ένα εγχειρίδιο (manual) που εξηγεί σε πολύ απλή γλώσσα τις έτσι και αλλιώς απλούστατες διαδικασίες που ακολουθούνται κατά την διάρκεια της συνεργασία μας.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ